Hvorfor investere i en 3D printer? Er det levedygtigt til masseproduktion?

I takt med den teknologiske udvikling er omkostningerne ved 3D-print faldet, så det er blevet mere levedygtigt til masseproduktion.
Har du brug for hjælp?
Peder Thye
Application Engineer
15. maj 2024
Del indlæg
Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev er gratisog du kan frit afmelde dig til hver en tid.

Omkostningerne ved 3D print er faldet

I takt med den teknologiske udvikling er omkostningerne ved 3D-print faldet, så det er blevet mere levedygtigt til masseproduktion. Vores kunde Steel Products har allerede oplevet stor fremgang og positive resultater ved at have indført 3D print i produktionen, og for dem er det i dag blevet en god forretning.

Er 3D print levedygtigt til masseproduktion?

Det afhænger af den specifikke produktion og det specifikke produkt. Generelt set kan 3D printere være meget effektive i visse scenarier, mens de kan være mindre effektive i andre. Der er flere fordele for virksomheder ved at benytte 3D print i produktionen. Nogle af de vigtigste fordele er:

 1. Fleksibilitet: En 3D printer giver virksomheder mulighed for at ændre deres produkter hurtigt og nemt, hvilket kan spare tid og penge.

 2. Prototyper: 3D printere kan hurtigt og billigt producere prototyper, hvilket kan hjælpe virksomhederne med at teste nye designs og konceptuelle ideer.

 3. Tilpasning: En 3D printer kan producere unikke dele eller produkter tilpasset til specifikke kundekrav.

 4. Bæredygtighed: En 3D printer kan reducere materialespild og transportomkostninger, hvilket kan hjælpe virksomheder med at opfylde deres bæredygtighedsmål.

 5. Kortere leveringstid og lavere omkostninger: 3D printere kan reducere leveringstiden og omkostninger ved at producere dele eller produkter direkte på stedet.


Læs her 5 måder, hvorpå du kan benytte 3D print i din produktion – bl.a. til masseproduktion.

Ønsker I at investere i 3D print, men ikke helt ved om det er noget for jer?

Vores kunder kan fortælle jer om, hvilke gode resultater de har opnået ved at inkorporere 3D printere i deres produktion, men da de dengang selv skulle tage springet, så var de inde og overveje følgende, før de investerer i 3D print:

Anvendelsesmuligheder: I bør undersøge, hvilke produkter eller dele der kan produceres med 3D print, og hvilke fordele dette kan bringe for jeres kunder.

 • Vores CreatBot 3D printere kan printe i helt absurde størrelser, og udover dette så har vi printet næsten alle typer af kæber, skruestik osv. og testet dem af i forskellige materialer.

 

Udstyr: I bør undersøge de forskellige typer af 3D printere, og vælge den, der passer bedst til jeres produktionsbehov.

 • Vi har et bredt udvalg af professionelle 3D printere, hvor vores D600 Pro, og F1000 er vores mest populærere produkter til produktionen. Har I et behov for at kunne printe i en ultrahøj temperatur så kan vi tilbyde vores F430 og PEEK-300.

 

Materialer: I bør undersøge de forskellige materialer/filamenter, der kan anvendes i 3D print, og vælge dem, der er bedst egnet til jeres produkter og kunder.

 • Alle vores 3D printere kan printe i flere forskellige materialer, så har du et unikt behov, eller ønsker du en 3D printer, der eksempelvis kan printe PEEK? Så har vi også en 3D printer, der kan dette.

 

Teknisk ekspertise: I bør sørge for, at jeres personale er parate til at betjene og vedligeholde en 3D printer, samt til at designe og printe 3D modeller.

 • Der forventes en vis form for teknisk ekspertise for, at man kan betjene en 3D printer, men så længe jeres medarbejdere er klar på at betjene en 3D printer fremfor en drejebænk eller fræser, så er vores 3D printere fra CreatBot forholdsvise lette at gå til. Der kan være nogle enkelte meget kompliceret ting, hvor man så bliver nødt til at arbejde med det, men det hører til sjældenhederne. 9 ud af 10 dele er til lige at sætte i gang, og to minutter efter er printeren i gang.

Software: I skal have adgang til og have kompetencer til at bruge 3D modellering og printsoftware, for eksempel CAD eller slicer software.

 • Til det software system, der følger med vores CreatBot maskiner, er alle profilerne sat op i forvejen, og vi kan hjælpe dig med at sætte profilerne endnu bedre op, hvis du tilkøber en serviceaftale. CreatBot har taget systemet som alle hobbymaskiner kører på, som er et gennemtestet system, der hedder Marlin. Det er den styrerenhed, der sidder i det.

Plads og logistik: I bør sørge for, at I har tilstrækkelig plads til at opbevare og printe 3D modeller, samt at jeres logistik er tilpasset til at håndtere 3D printede produkter.

 • Nogle 3D printere krave en større strømforsyning end andre og nogle materialer lugter og afgiver flere gaser end andre, og det kan derfor være en god idé at afsætte et designeret lokale

 

Finansielle overvejelser: I bør vurdere de økonomiske omkostninger ved at investere i 3D print og sammenligne det med de potentielle fordele.

 • Vores kunde Steel product kan fortælle dig i denne case om, hvordan 3D print her sparet dem en masse tid og omkostninger forbundet med eksterne processer i deres produktion.

 

Hos 3D Printeq har vi mange års erfaring i at arbejde med produktionsflows og produktionsoptimering, derfor forstår vi også, at det kan være svært at ændre ens produktionsproces. Så er du i tvivl om 3D print kan optimere din produktion, og om det er pengene værd? Så kontakt os og få en uforpligtende snak om din produktion og 3D print.

Vi har fået ny webshop!

Det fejrer vi med en:

Konkurrence

Vind et gavekort på 500 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

(Konkurrencen udløber den 30. juni 2024 - vinderen får direkte besked på mail i starten af juli. Er du allerede tilmeldt vores nyhedsbrev, er du automatisk med i konkurrencen.)