Certificerede forhandlere af CreatBot
Over 20 års erfaring
Optimering af arbejdsprocesser
3D Printeq
Beklager - vi arbejder på siden, så den kan forekomme ustabil | Gratis fragt over 395,- til GLS pakkeshops

Test af Elegoo resin til figurerer og minature modeller

Info om hvad testen på vores Elegoo Resin er baseret ud fra

Forfatter af dette blogindlæg: Jesper Christensen, ekspert i resinprint til figurspil

3Dprinteq var så venlige at spørge, om jeg havde lyst til at teste deres udvalg af Elegoo resin, og selvfølgelig sagde jeg ja!

Jeg har en baggrund inden for figurmalning og laver miniaturer til konkurrencemaling og figurspil. Derfor er både testen og min "ekspertise" primært rettet mod den del af de mange anvendelsesmuligheder i resinprint. Så hvis du bruger print til prototyper og lignende... desværre, det ved jeg ikke meget om 😉

For at holde testen konsistent blev alle typerne testet i farven grå (med undtagelse af 8k, som jeg fik i smoke white), og de blev testet på en Elegoo Saturn 3 ultra, indstillet til en lagtykkelse på 0,030 mm. Alle resinerne blev indstillet med calibration cones, for at holde det relativt simpelt og hurtigt.

Modellen af Chibs fra Sons of Anarchy blev supporteret lige i underkanten for at afsløre fejl i indstillinger eller resin. Derudover printede jeg tilfældige miniaturefigurer for at få en fornemmelse af de forskellige varianters fordele og ulemper.

Test af vores forskellige Elegoo Resiner

Elegoo Water-Washable Resin:

Den første resin, jeg selv kastede mig ud i. Den er en god allround-resin med mildere lugt og den kæmpe fordel, at den kan vaskes af med vand, hvis det skulle være nødvendigt. Jeg bruger stadig IPA til at vaske mine prints, men det er virkelig rart at have muligheden for at bruge en skål lunkent vand, hvis man for eksempel har et emne, der ikke passer i ens vaskestation. Eksponeringstiden er 1,9 sekunder.

Elegoo Resin

Elegoo Water-Washable 8K Resin:

Samme detaljegrad som 8K, men med den tilføjede fordel, at den gerne vil slippe printpladen. Det kan være en fordel at sætte bundlagets eksponering op med et par sekunder for at være helt sikker på, at det bliver siddende. Ligesom den normale water washable, lugter denne ikke så meget og kan vaskes i vand, hvis behovet er der. Eksponeringen er på 1,7 sekunder.

Elegoo Resin

Elegoo Standard Resin:

Totalt baselineresin, ikke dårlig kvalitet til prisen overhovedet, men det er heller ikke nødvendigvis en resin, hvor du får fuld udnyttelse af 12k-skærme. Justeringen af indstillinger var ret lige til, og den printer flot med en eksponering på 1,9 sekunder. Rigtig fin begynderresin, men hvis du er inden for miniaturehobbyen, vil du hurtigt få behov for en resin, der enten holder til mere eller har finere detaljer.

Elegoo Resin

Elegoo Standard 8K Resin:

Min personlige favorit. Detaljegraden er helt i top, og resin er stadig dejlig nem at bruge. Det er virkelig her, en moderne printer får lov til at strække benene. Det skal dog lige påpeges, at en detaljeret resin, inklusive denne, ofte er lidt mere skrøbelig, så det er ikke den mest oplagte til miniaturefigurer eller figurspil. Eksponeringstiden er 1,7 sekunder.

Elegoo Resin

Elegoo ABS-Like Resin:

Klart den resin, jeg havde størst problemer med. Faktisk så store, at det ikke lykkedes mig at printe den store figur, trods en uges test frem og tilbage - den ville simpelthen ikke blive på sine supports. Til gengæld er den meget nem at bruge på små figurer og holder rigtig godt, hvis der er små tynde spyd, som ellers ville knække ved en mere skrøbelig resin. Eksponeringstiden for små figurer var 2-2,2 sekunder.

Elegoo ABS-Like Resin 1 kg - Grey 5 køb hos 3D Printeq

Elegoo ABS-Like 2.0 Resin:

Løser alle problemerne, jeg havde med Standard ABS-Like. Meget hurtig at finjustere, stadig fleksibel og holdbar og har faktisk overraskende gode detaljer. En sikker vinder for figurmalere og -spillere. Eksponeringstiden er 1,9 sekunder.

Elegoo Resin

Elegoo Thermochromic Resin:

Sjov "gimmick" resin. Personligt har jeg ikke det store behov for farveskift, da der kommer maling på alt, jeg printer, og desværre kommer farveskiftet med en lidt kraftig lugt og en anelse mere følsom resin, der kan være lidt bøvlet at finjustere. Det sagt, så ser det sjovt ud, når man lige blæser et print med varmepistolen, og det skifter farve til lilla. Eksponeringstiden er 2 sekunder.

Elegoo Resin

Elegoo Plant-Based Resin:

En rigtig fin idé og et virkelig godt produkt, hvis man er lidt ekstra opmærksom på miljøet. Desværre er det på bekostning af brugervenligheden. Her skal man virkelig være præcis både med eksponering og supports. Til gengæld printer den rigtig fint, når indstillingerne først er på plads. Eksponeringstiden er 2 sekunder.

Elegoo Plant Based Resin

Konklusion af denne resin test af Elegoo Resiner

Som det kan ses fra testen, er alle Elegoos resiner ret tæt på hinanden i indstillinger, hvilket gør det super let at skifte resin, hvis behovet for ekstra fleksibilitet eller detaljegrad skulle opstå. Jeg har også et klart indtryk af, at Elegoo virkelig gør noget ud af at teste deres nye produkter, da 2.0 og 8K generelt var meget flottere og lettere at bruge.

Det kommer selvfølgelig med en højere pris, men jeg synes klart, at det er pengene værd i forhold til at bøvle med en af de ældre og potentielt spilde tid og resin på fejlprint. Til slut vil jeg lige påpege, at folk ikke nødvendigvis kan bruge mine eksponeringstider til noget, da det afhænger af resinens temperatur osv. Det er blot for at understrege, hvor lidt der skulle skrues på indstillingerne imellem de forskellige typer.

Tak fordi I læste med!

Jesper Christensen

Relaterede blogindlæg

cartmagnifiercrosschevron-downcheckmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram